Ahogyan arról a Nemzeti Sport beszámolt, Gera Zoltán után hamarosan ismét egy Gera lehet a PMFC-szurkolók kedvence, a klub ugyanis mindenben megállapodott a Ferencvárossal, ennek értelmében Gera Zalán végleg Pécsre került. A játékost ugyanakkor kizárólag névrokonság köti a legendás magyar sportolóhoz, aki az idei Európa Liga budapesti döntőjének nagyköveteként is szerepelni fog.

A 19 éves támadó Szegeden látta meg a napvilágot, majd Sándorfalva érintésével a Tisza-partiaknál kezdett el focizni. Tehetségére idővel a fővárosban is szemet vetettek, így 2017-ben a SZEAC-tól az FTC-hez igazolt. 2017 és 2019 között 60 korosztályos mérkőzést játszott, ezeken 38 gólt szerzett zöld-fehér színekben, majd a 2019–2020-as idényt a Budapest Honvéd MFA-nál töltötte. Gera 2020 nyarán visszatért a Ferencvároshoz, ahol azóta a második csapatban 51 NB III-as meccsen 20 találatot jegyzett, valamint 9-szer az U19-es válogatottban is fontos szerepet kapott, és Bosznia-Hercegovina ellen megszerezte első gólját.

Még az átigazolási időszak elején kezdődtek el a beszélgetések, nemrég pedig sikeresen megegyezett a két klub – mondta Gera a klubhonlapon. – Követtem a PMFC szereplését, nagyon szimpatikusak voltak a látottak, a kerethez csatlakozva pedig hamar megtapasztaltam azt a fajta remek csapatmorált, ami elengedhetetlen a jó szerepléshez. Remélem, minél tovább kitart a szériánk, azon leszek, hogy a csapat segítségére legyek.”

Szerkesztőségünk nevében sok sikert kívánunk neki, és reméljük, elődjéhez hasonló népszerűségnek fog örvendeni!

Háttérkép forrása: Nemzetisport.hu