Hétfőn reggel többfelé képződik pára- és ködfolt, melyek a délelőtt folyamán feloszlanak. A sok napsütés mellett számítani kell fátyol és gomolyfelhőkre, de csapadék egyáltalán nem várható. Az északnyugati szél a késő délelőtti óráktól megélénkül. A minimumok reggel 10 és 12 fok között alakulnak.

Délután folytatódik a gomolyfelhők növekedése, amik estére eltűnnek az égboltról, esni nem fog. Az északnyugati szél élénk lesz, 35-40 km/h körüli lökések lehetnek. A hőmérséklet késő-nyáriasan alakul, 21 és 23 fok között.

Kedden reggelre 10 fok köré csökken a hőmérséklet és többfelé képződhet pára- és ködfolt amik délelőtt feloszlanak. Kezdetben kevés felhő lesz az égen, délelőtt sokat fog sütni a nap. Reggel még északnyugatias légmozgás várható, majd a nap második felére délkeletire vált, de marad mérsékelt.

Szerdán fátyolfelhős idő várható csapadék nélkül. A délnyugati szél nap közben megélénkül.

Csütörtökön eleinte napos-fátyolfelhős idő lesz élénk délnyugati széllel, majd a délutáni órákban egy hidegfront hatására erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet és sokfelé várható zápor, zivatar, néhol jégeső és felhőszakadás is lehet. A szél északnyugatira fordul és megerősödik, zivatarok környezetében átmenetileg viharossá fokozódik. A front átvonulását követően estétől felszakadozik a felhőzet, csak futó záporok lehetnek.

Pénteken erősen felhős idő lesz, a felhőátvonulásokból néhol zápor, zivatar is kialakulhat. Az északi szél megélénkül.

via Meteo Mecsek