Az ország több pontján zajlanak diáktüntetések a tanárok leterheltsége, rossz anyagi körülményei és a kormány általi megbecsülés hiánya miatt. A tüntetések elbocsátásokat vontak maguk után, amik még több tüntetést szültek.

Hétfőn Miskolcon tüntettek fekete ruhába öltözött diákok, tanárok és szülők, akik élőláncot alkottak a Herman Ottó Gimnáziumnál. mivel a fenntartó tankerület elbocsátotta az intézmény igazgatóhelyettesét, Dezsőfi Györgyöt.

A tüntetésen kint voltak ellenzéki politikusok is, köztük Sebe-Gazdig Judit, Miskolc 3. számú választókerületének DK-s képviselőjelöltje, aki egy egészen szürreális videót posztolt a közösségi oldalára.

A videón az látszik, ahogy egy idős férfi az ablakból egy vizet önt a tüntetők nyakába.

„A mai nap szégyene! Aki a gyerekeket a Széchenyi utca 36. számból vízzel locsolja, miközben a saját jövőjükért és tanáraikért harcolnak! Orbán miatt van ilyen mértékű gyűlölet az emberekben. Ameddig Orbán marad, addig a gyűlölet is marad. Mennie kell!!! Mi miskolciak mindig kiállunk egymásért! Ez, ami ma történt elfogadhatatlan és megbotránkoztató, ezért feljelentést teszek. A miskolci diákok becsületét senki semmilyen formában nem sértheti meg! Nem engedem, hogy megfélemlítsék őket!Kiállok mellettük és megteszem a szükséges jogi lépéseket” – írta a DK politikus a videó alá.