A kora reggeli órákban már feltámad a délnyugati szél, ami az északnyugatról érkező hidegfrontnak köszönhető. Hajnalban még 12 és 14 fok várható. A délelőtt folyamán erősödik a szél, 40-50 km/h lökések várhatóak. Délelőtt jobbára erősen fátyolfelhők érkeznek, sőt néhol már megjelenhetnek a gomolyfelhők is. Délben megközelíthetjük a 30 fokot.

Délután északnyugat felől vastagabb felhők érkeznek, már nem lesz zavartalan a napsütés. A délnyugati szél marad erős, de viharos lökések sem zárhatóak ki. A hőmérséklet 30 fok körül tetőzik.Este a délnyugati szél nem mérséklődik, marad élénk, olykor viharos. Csapadék éjszaka csak kis eséllyel fordulhat elő, számottevő mennyiség nem várható!

Csütörtökön a hajnali óráktól már felhőátvonulásokra kell számítani, és ekkor megnő a csapadékhajlam is. Kezdetben csak kevés helyen, majd a délutánhoz közeledve egyre többfelé alakul ki zápor és zivatar. A hőmérséklet minimuma 17 és 19 fok között alakul. A délnyugati szél erős, olykor viharos lesz. A déli órákban a hőmérséklet elérheti a 25 fokot.

via Meteo Mecsek