Vasárnap választásokat tartanak Újpesten, a 12. egyéni választókerületben, ahol a térség korábbi önkormányzati képviselője, az LMP-s Kanász-Nagy Máté országgyűlési mandátumhoz jutott, emiatt az önkormányzati tisztségéről le kellett mondania. Könnyen lehet, hogy Újpest nem marad zöldpolitikus nélkül, hiszen Maholányi Zsolt tűnik az esélyes jelöltnek, őt pedig szintén az LMP – Magyarország Zöld Pártja delegálta.

Maholányi már három évtizede kötődik a negyedik kerülethez, jelenleg is tagja a városüzemeltetési bizottságnak, emiatt rálátása van a kerületet érintő problémákra és a fejlődési lehetőségekre is. Szerinte roppant fontos, hogy egy-egy beruházás előtt a kerület kérje ki az ott élők véleményét, hiszen ezek a fejlesztések értük vannak, nekik végzik el azokat. Az LMP-s képviselő-jelöltnek több ötlete is van: gyalogosátkelőhelyek telepítése, főképp a veszélyesebb útszakaszokra, több kutyapiszok-gyűjtőpontot is szeretne látni Újpest utcáin, hogy a gazdiknak legyen lehetősége eltakarítani a kedvenceik ürülékét, és ne a járdán maradjanak ott. Maholányi nagyon fontosnak tartja a játszóterek fejlesztését, de a szotkerek.hu-nak elmondta azt is, hogy annak függvényében, hogy mennyi fejlesztésre fordítható kerete marad az önkormányzatnak az elszabadult rezsiárak után, egy olyan pályázati rendszer létrehozását is javasolni fogom, amin társasházak pályázhatnak támogatásra például biciklitároló létesítésére.

Az idős embereket, babakocsival közlekedő kismamákat és a mozgásszervi megbetegedéssel küzdőket is segíteni kell a közlekedésben a járdaszegélyek átépítésével. Ehhez applikációt is lehet társítani, a Route for you megmutatja, hogyan lehet akadálymentesen eljutni a különböző kerületrészekbe.

Maholányi Zsoltot támogatja az LMP – Magyarország Zöld Pártja, a Demokratikus Koalíció, a Párbeszéd, a Jobbik, az MSZP, a Momentum és az Újpestiek Közössége Egyesület, valamint Déri Tibor polgármester és Varju László országgyűlési képviselő is.