Az online felületek térhódításával a 90-es és 2000-es években népszerű klasszikus szerepjátékok helyzete jelentősen nehezebbé vált, ugyanakkor még mindig sokan vannak, akik a hagyományos, asztal melletti játékokat jobban preferálják az internetes játékoknál. Többek között számukra is kerül megszervezésre a most vasárnapi (szeptember 25.) szerepjáték találkozó a Maestro Pizzériában.

Az esemény a PSZWE (Pécsi Szerepjáték és Wargame Egyesület) szervezésében kerül megrendezésre. Az idén júniusban bejegyzett egyesület célja, hogy összefogja a helyi szerepjátékos, illetve kártyajátékos csoportokat és közös rendezvényekkel népszerűsítse a műfajt, meg az egyes játékokat. A rendezvény során szó esik majd az Egyesület működéséről és csatlakozásra is lesz lehetőség.

Ami a programokat illeti, a hagyományos szerepjátékok közül többfélében is részt lehet venni (M.A.G.U.S, Solaris, D&D, Alien), de Krommel Gábor egy saját készítésű játékot is bemutat az érdeklődnek, ezenkívül a látogatók részére Kovács Gábor 2-3 órás mini-kalandokat is szervez.

A wargamek (figurás játékok) iránt érdeklődők is találnak maguknak kedvükre való programot: lesz Warhammer bemutató, Trónok Harca játék, Pete Gergely pedig egy Star Wars X-wing-bemutatóval készül a nagyközönség számára.

A rendezvényen több gyűjtögetős kártyajáték is bemutatkozik. Vass Gergő a Magic the Gathering Commandert ismerteti meg az érdeklődőkkel, Kovács Zsolt a M.A.G.U.S. kártyát (abból hivatalos verseny is lesz). Az eseményen én is részt fogok venni, egy magyar gyűjtögetős kártya, a Hatalom Kártyái Kártyajáték népszerűsítésével.

A program 10 órakor kezdődik és 20 óráig tart. A hagyományos szerepjátékokra érdemes előre jelentkezni, mert már vannak telt asztalok, de néhány hely azért még rendelkezésre áll. Maga a rendezvény ingyenes, de a helyszín területére ételt és italt behozni tilos. A Találkozó helyszíne a Maestro étterem belső tere, a külső rész a többi fogyasztó vendég számára van fenntartva, a szervezők kérik ennek a betartását. Az Egyesület munkáját támogatni kívánók tombolajegyeket is vásárolhatnak, a tombolasorsolásra 16 órakor kerül sor.

Minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők!