Világhírű amerikai sebész érkezett a Pécsi Tudományegyetem Gyermekklinikájára – írja az Index. Mark Levitt professzor azért érkezett, hogy a súlyos bélrendszeri rendellenességgel született gyermekek kezelésére hatékony speciális műtéti eljárást bemutassa a magyar orvosoknak.

A bélrendszert érintő bonyolult fejlődési rendellenességgel született gyermekeken végrehajtottak bemutatóműtéteket is. A PTE közleménye szerint a speciális eljárásra magyar orvosokat képeztek ki, így a jövőben ők is el tudják majd látni a bonyolult kezelést.

„Az orvosokból, nővérekből, gyermekaneszteziológusokból, altatóasszisztensekből álló, Colorectal Team Overseas (CTO) elnevezésű egyesült államokbeli munkacsoport kilenc bemutatóműtétet hajtott végre, az egyik operációt pedig egy mindössze kétnapos csecsemőn végezték el” – közölte az egyetem.

Mark Levitt professzor, a kolorektális sebészet világszerte elismert szakértője által vezetett munkacsoport pécsi tevékenységét a környező országokból érkező szakemberek is a helyszínen követték.