A lánglovagok – a szokásoktól eltérően – most nem helyszíni bejárást tartottak a Pécsi Nemzeti Színházban, hanem Ken Ludwig Primadonnák című bohózatát tekintették meg.

A meghívás apropóját egy szomorú esemény adta. 2022. augusztus 18-án Pécs városában az elmúlt évtizedek egyik legnagyobb tűzesetével találták szembe magukat a megyei és megyén túli hivatásos-, valamint önkéntes tűzoltók. A város egy emberként mozdult meg, mindenki segíteni akart a károk enyhítésén.

Rengetegen ajánlották fel a segítségüket és azóta is számtalan alkalommal kifejezték már hálájukat a káreset felszámolásában résztvevőknek. Így tett a pécsi színház is, amely néhány nappal ezelőtt tartotta Primadonnák című előadásuknak a főpróbáját. Erre hívták meg hálájuk jeléül a megyei hivatásos és önkéntes tűzoltókat. A főpróbát végül összesen 343-an nézték meg. Az előadás osztatlan sikert aratott.

Azok a tűzoltók, akik szolgálati kötelességeik miatt nem tudtak részt venni az előadáson, videóüzenetet kaptak Götz Attilától és Takaró Kristóftól, a darab főszereplőitől.

Forrás: Baranya Megyei Katasztrófavédelem