Bencsik András, a Fidesz-közeli Magyar Demokrata főszerkesztője nemrégiben igen drasztikus elképzeléssel állt elő a Hír TV műsorában. Álláspontja szerint az Északi Áramlat vezetékének felrobbantása de facto egy hadüzenet az Amerikai Egyesült Államok részéről, amire az Európai Uniónak hasonlóképpen kellene válaszolnia.

„Amennyiben a volt lengyel külügyminiszter jól látja, és az a körülbelül 450 millió ember Európában, aki szintén ugyanezt gondolja, hogy ezt az amerikaiak csinálták – hogy ne kerteljek, közéjük tartozok én is –, akkor ezt úgy hívják, hogy hadüzenet. Az Amerikai Egyesült Államok megtámadta az Európai Uniót. Ez ilyen egyszerű. Miközben püföli Oroszországot Ukrajnában, most úgy döntött egy merész fordulattal, hogy megtámadja az Európai Uniót is, és olyan kárt okozott neki, aminek a következményét föl se tudjuk fogni (…) azt kellene válaszolni, hogy felvesszük a kesztyűt, és mi pedig hadba lépünk Amerikával szemben. Ez ugyanis nem baráti tűz volt. Ez egy gonoszul eltervezett és profin végrehajtott szabotázsakció volt. Abból a célból, hogy a kevés gázvezeték, ami Oroszország felől érkezik Európába, ne működhessen.”

Magát a cselekmény egyébként Bencsik a szarajevói merénylettel, illetve a kassai bombázással vetette össze.

Magyarország egyébként utoljára 1941-ben küldött hadüzenetet az Egyesült Államoknak a II. világháború időszakában, akkor két éven keresztül nem volt fegyveres konfliktus a két ország között, ám 1943-tól, amikor a háború elért Magyarországra, több alkalommal bombázott az amerikai légierő magyar célpontokat.