A bajnokság mindkét magyar játékosát, a Philadelphia Uniont erősítő Gazdag Dánielt és a Sporting Kansas szélsőjét, Sallói Dánielt is jelölték az észak-amerikai labdarúgó-bajnokság (MLS) legértékesebb játékosának járó különdíjra.   

Az MLS honlapján tette közzé a különböző díjak jelöltjeinek névsorát. A Landon Donovanról elnevezett MVP-címre pályázók sora 44 futballistából áll, köztük a két magyar támadóval.

A korábbi kispesti közönségkedvenc Gazdag – aki a Nemzetek Ligájában júniusban gólt lőtt az angolok otthonában 4-0-ra megnyert mérkőzésen – az MLS idei szezonjában eddig 32 mérkőzésen 19 alkalommal volt eredményes és kilenc gólpasszt adott. A góllövőlistán a harmadik helyen áll.

A Gazdaghoz hasonlóan 26 éves Sallói, aki tavaly is jelölt volt az év legjobbja címre, a mostani kiírásban eddig 27 meccsen lépett pályára, s ezeken hét gólt és négy gólpasszt ért el.

A liga honlapja szerint a különböző díjakra a klubok jelölhették saját játékosaikat, csapatonként maximum két futballistát. A szavazáson a csapatok edzői és igazgatói, a liga játékosai, valamint a kijelölt szakírók adhatják le voksukat.

A győztes kilétére jövő vasárnap derül fény.

Borítókép forrása: nemzetisport.hu