Több mint két hónap kihagyás után Orbán Viktor ismét megtartotta péntek reggeli Kossuth rádiós interjúját.

A miniszterelnök a legsikeresebb kormányzati eszköznek nevezte a nemzeti konzultációt, ezért is fogják elindítani a következőt a szankciók kérdéskörében. A kormányfő azt is elmondta, hogy Brüsszelben hazudtak amikor azt mondták, hogy a szankciók célja az, hogy lerövidítsék a háborút. Az EU akkor sem mondott igazat, amikor azt ígérték, hogy a szankciókat nem fogják kiterjeszteni az energiára – tette hozzá.

Orbán azt is elmondta, hogy előre látta, hogy ennek a szankciós politikának az lesz az eredménye, hogy emelkedni fognak az árak, ezért is volt szükség az árstopokra. Megemlítette azt is, hogy véleménye szerint a rossz politikai döntések kijavíthatóak, tehát a szankciós politikán is lehet javítani.

Ha az a helyzet fordulna elő, hogy a távvezetékeken egy csepp gázmolekula sem jönne Magyarországon akkor is lenne 4-5 hónapra elegendő gáz, mivel feltöltöttük a tározókat.

A jövő évi költségvetés lehetséges módosításait december elején fogja tárgyalni a kormány. A nyugdíjasok meg fogják kapni a 13. havi nyugdíjat és biztosított az inflációkövető nyugdíjemelés, illetve nyugdíjprémium is várható.

Az abortusztörvény kapcsán a kormányfő úgy fogalmazott, hogy nincs ezzel kapcsolatban tökéletes szabályozás, azonban a kormány nem tervezi a jelenlegi törvény módosítását.