Csütörtökön és pénteken változóan felhős időben lesz részünk, ekkor még 20 fok körül alakulnak a maximumok, hajnalban 10 fokig hűl a levegő és néhol köd és párafoltok kialakulhatnak.

Szombaton egy melegfront érkezik napközben, előtte feltámad a déli szél, néhol erős lökések is kialakulhatnak. A front felhőzete a kora esti órákban érkezhet. A hőmérséklet hajnalonként 10-12, napközben pedig 20-22 fok között alakulhat.

Jövő hét elején és közepén akár 25 fok is lehet!

Vasárnap a felhőátvonulások mellett többször fordulhatnak elő záporok, de jelentős mennyiségű csapadék nem várható. A maximumok 22 és 24 fok között várhatóak.

A hosszútávú modellek alapján a következő 10 napban nem várható számottevő csapadék. További jó hír, hogy a fűtést egy ideig jegelhetjük, ugyanis napközben egyre melegebb várható. Előzetes jelzések szerint a maximumok jövő hét elején 24 és 26 fokig is melegedhetnek és éjjel sem esik a hőmérséklet 10 fok alá (maximum a völgyekben).

A déli-délnyugati légmozgás pedig olykor élénk lesz. Hétfőn még sok lesz a felhő, keddtől pedig élvezhetjük a nap jótékony sugarait! – írja a Meteo Mecsek.