A Fidesz-KDNP képviselői rendszeresen nem jelennek meg a Parlamentben akkor, amikor az ellenzék megpróbálná azt összehívni, de egyébként is számos alkalommal fordul elő, hogy üresek a padsorok az Országgyűlésben. A tanárokat kirúgják akkor, amikor nem veszik fel a munkát, a képviselőket nem, igazságos ez?

Gulyás Gergely egyébként azt nyilatkozta, hogy „ha valaki nem megy be a munkahelyére, azt kiszokták rúgni” ami általában jogos is, de úgy látszik van kivétel, ami erősiti a szabályt: úgy hívják, hogy Parlament.

Mindez sajnos rendszeres, emlékezhetünk rá, hogy a fideszes képviselők nem mentek be akkor sem a munkahelyükre, amikor a KATA-törvény megváltoztatásáról vitáztak volna velük az ellenzéki politikusok, de a környezetvédelemről és klímaválságról szóló ülést is bojkottálták. Tegyük hozzá, egy átlagos képviselő nagyjából 1,5 millió forintot keres havonta – nettóban, erre jönnek rá a különböző támogatások, mint például üzemanyag és vidéki honatyák és honasszonyok esetében albérlettámogatás. Ezzel szemben egy kezdő pedagógus bére a 200 ezer forintot sem éri el, de „legalább” nem is kap semmilyen támogatást.