A Szigetvári Járási Ügyészség újabb internetes csalóval szemben emelt vádat, aki 59 sértettet károsított meg.

A vádirat szerint a férfi 2020 júniusában határozta el, hogy egy internetes oldalon műszaki cikkeket hirdet meg eladásra azért, hogy a hirdetésre jelentkező személyektől kicsalja a termékek vételárát, illetve a postaköltséget. A férfi a meghirdetett műszaki cikkekkel egyáltalán nem rendelkezett. A férfi a megtévesztett sértettektől vételár-előlegként, postaköltségként különböző összegek átutalását kérte. Az átutalt összegeket rendszeresen felvette, megélhetésére fordította.

A vádlott 2020. július és szeptember közötti időszakban az ország különböző részein élő sértetteket károsított meg, akiknek 1.500 – 80.500 forint közötti kárt okozott. Ez idő alatt 1.287.450 forinthoz jutott a bűncselekmények elkövetéséből.

A Szigetvári Járási Ügyészség 59 rendbeli, üzletszerűen elkövetett csalással vádolja a férfit. A legsúlyosabb bűncselekmény büntetési tétele három évig terjedő szabadságvesztés.

Az ügyészség vádiratában azt indítványozta, hogy a bíróság szabadságvesztésre ítélje a vádlottat és tiltsa el a közügyek gyakorlásától. Az ügyészség indítványt tett arra is, hogy a bíróság a vádlottal szemben a bűncselekményekből eredő vagyonra vagyonelkobzást rendeljen el.