Már nincs túl sok hátra a 2022-es évből, ez azonban nem jelenti azt, hogy ne lenne még a tarsolyában néhány meglepetés a társasjáték készítőknek. A Gémklub ráadásul ismét azon mesterkedik, hogy méltán híres és népszerű játékokat hozzon el nekünk külföldről – természetesen magyarul! És ezek egy része még idén a polcunkon landolhat! Érdemes egyébként figyelemmel követni a játékok kiadásának idejét: a Gémklub az új társasjátékok megjelenéséről is ad információt.

Néhány héten belül máris gazdagabbak lehetünk az After the Empre című játékkal, melyben kipróbálhatjuk, milyen érzés egy kissé silány királyság viszontagságos sorsú uralkodójának lenni. A birodalmad eddig csak árnyéka volt a nagyhatalomnak, most azonban talán még nehezebb idők jönnek. Bár a nagybirodalom napja leáldozott, újabb kihívások várnak rád, hiszen a külpolitikai kapcsolataid is elég borúsak. Védd meg a néped, és válj a saját sorsod kovácsává!

Idén októberben jelenik meg a Flamecraft – magyarul! A Lángművesekben megismerheted Fabric Town városát, ahol a hétköznapi feladatok ellátásában nem a háziállatok vagy inasok segédkeznek, hanem sárkányok! A városfejlesztős játékban a kovácsműhelyekben ezek a csodálatos állatok szítják a tüzet, de még a kenyeret is a segítségükkel készítik a mesterek. A játék célja, hogy minél élhetőbb és szerethetőbb települést hozzatok létre, melynek köszönhetően messze földön híressé válhat Fabric Town!

Napok kérdése, és érkezik a Kulcskérdés is, legkésőbb októberben. Az eredeti címén Secret Identity játék célja, hogy néhány információ alapján kiderítsd, melyik közismert személyről van szó. A partijáték szabályai alapján ugyanis takarékoskodni kell a karakterjellemzésekre szánt kártyákkal. Egy rafinált, asszociációs képességet és némi háttértudást igénylő társasjáték kerül hamarosan a Gémklub webshopjába, amit akár nyolcan is játszhattok!

A szokatlan kvízjátékok táborát erősíti a Pont a közepébe, mely szintén októbertől válik elérhetővé magyar nyelven is. A játék eredeti címén Zero to 100, ami egyértelműen utal a szabályra is: a kérdések mindegyikére egy számkártyával kell válaszolni, de a kvíz nem követeli meg a totális pontosságot. A csapattársakkal megbeszélhetitek azt, hogy melyikőtök javaslata áll a legközelebb az igazsághoz. Ha minden csapat meghozta a döntését, felfedik egymás előtt a tippeket – az veszít kártyát (és ez a jó!) akinek a tippje a legközelebb állt a pontos számhoz. A vicces partijáték nem hiányozhat a polcodról, ha szereted megcsillogtatni a tudásod a többiek előtt – vagy, ha marha jól tudsz tippelni!

Ha egy igazán összetett, új stratégiai társasjátékra fáj a fogad, nem kell már sokat várni: a Woodcraft, avagy Faművesek még idén megjelenik magyar nyelven is! A feladat, hogy egy asztalosműhely vezetőjeként bebizonyítsd, bőven jobb vagy a konkurenciánál. Szerezd be az alapanyagokat, és láss munkához! Áfonyáért cserébe. Áfonya, mi? A bájos külső ne csapjon be: szükséged lesz minden rafináltságodra ahhoz, hogy felülemelkedj a vetélytársakon.