Csatlakozik az önkormányzat ahhoz a kezdeményezéshez, mely kapcsán az E.On biztosítja a közvilágítási rendszer jelentős megtakarításokat eredményező átalakítását.

A nyugat szankciós politikájával párhuzamosan megnövekedett energiadíjak óriási terhet rónak az önkormányzatokra is, melyek közül az egyik legjelentősebb a közvilágítás fenntartása – itt komoly megtakarításokra lesz szükség. Ennek egyik módja az a központi program, mely a legkisebb forgalmú helyek kora hajnali órákban való megtakarítási lehetőségeit veszi sorba és amihez Harkány is csatlakozott a képviselő-testület legutóbbi döntésével.

Az áramszolgáltató központi megoldásaival minden második vagy harmadik lámpatest kikapcsolása mellett átalakítaná a város közvilágítását úgy, hogy az 00 és 04 óra között csak a legforgalmasabb, a Magyar Közút kezelésében lévő útszakaszokban és csomópontokban üzemelne.

Ilyen kiemelt útszakasz az 58-as főút átkelési szakasza, a Kossuth Lajos utca, az Ady Endre, József Attila, Petőfi és Aradi utca valamint a Széchenyi tér egy része és a Siklósi út. Ezek jellegük, gyalogátkelőik, buszmegállóik és forgalmasabb csomópontjaik miatt továbbra is ki lennének világítva a korlátozott időszakban.

A felvázolt elképzelések szerint egész éjjel elsötétülnek a közvilágítási hálózatról üzemelő díszkivilágítások, így a Zsigmondy sétány, az országalma környéke, templomok és a Bartók Béla utcai szökőkút, a Kresz park reflektorai és a művelődési ház mögötti tér és a sportpálya parkolójának kivilágítása. Szintén kivilágítás nélkül maradnak a Kossuth Lajos utca szervízútjai is.

A megtakarítást eredményező kialakításhoz szükséges folyamatok elkezdődtek, a rendszer a szolgáltató kapacitásaihoz mérten a leghamarabb, várhatóan jövő év legelején élesedik. – írja a harkanyihirek.hu