Együttműködési megállapodást kötött a francia nyelv népszerűsítése, tudományos konferenciák szervezése és a nemzetközi tudományos ismeretterjesztés érdekében a Pécsi Tudományegyetem (PTE) és a Francia Intézet – közölte a baranyai felsőoktatási intézmény kedden az MTI-vel.

Közleményükben azt írták, hogy a Miseta Attila rektor és Pierre Pedico, az intézet vezetője által kedden aláírt megállapodás értelmében francia oktatók, kutatók érkezhetnek a pécsi egyetemre közös kutatások és oktatási programok elősegítésére, és Pécsről Franciaországba utazhatnak hazai oktatók és kutatók.

A megállapodás abban is a PTE segítségére lehet, hogy összekapcsolja további francia intézményekkel, továbbá lehetőséget kínál a hallgatók számára, hogy külföldön folytathassanak nemzetközi tanulmányokat és fejlesszék idegennyelv-tudásukat.

Az öt évre szóló, de meghosszabbítható megállapodás olyan kiemelt területekre terjed ki, mint az orvostudomány, a fenntartható fejlődés, a sport, továbbá a fogyatékossággal élők befogadása és az ezzel kapcsolatos szemléletformálás.