A tegnapi nap során sor került a kormány és a pedagógus-szakszervezetek közötti tárgyalásra a pedagógusok problémáinak kérdésében. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének mai közleménye alapján ugyanakkor az ügyben érdemi előrelépés gyakorlatilag nem történt.

Ahogy a közlemény tartalmazza:

„Ahogy azt várni lehetett, a tárgyalásokkal “megbízott” Maruzsa Zoltán látszólag egyáltalán nincs felhatalmazva arra, hogy bármilyen engedményt tegyen, bármilyen kérdésben is egyezségre törekedhessen. A kormány ezekkel az egyeztetésekkel alapvetően semmit sem akar elérni, egyetlen dolgot leszámítva:hogy ugyanazokat a nevetséges számokat igyekezzen tálalni a saját szavazóinak, hátha elhiszik, a nulla bizonyos szempontból már több mint a semmi.”

A szervezet szerint a kormány ajánlata valójában nem is nekik szól, kizárólag a saját szavazóbázisuk felé irányuló látszatintézkedés: „a kormány nem az oktatásban dolgozókhoz szól. Nem nekünk tesz ajánlatot. Ezek az üzenetek nem nekünk szólnak, hiszen tudja, hogy elfogadhatatlanok. A kormány a saját táborának próbálja eladni a semmit”.

Mivel az egyeztetések eredménytelenek voltak, a sztrájk november 18-án folytatódik.