Felhívta a 112-es hívószámú segélyhívót egy férfi és azzal fenyegetőzött, hogy felgyújtja a komlói kórházat és megöli az ott dolgozókat. A Komlói Járási Ügyészség közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt állítja bíróság elé.

A Baranya Megyei Főügyészség tájékoztatása alapján a komlói kórházban kezelték a férfi nagymamáját. Tavaly júliusban részegen látogatta meg a rokonát, majd felelősségre vonta az ápolókat a kezelés miatt. Kiabálva fenyegette őket, hogy ha meghal a nagyanyja, megöli valamennyiüket és felgyújtja a kórházat. A férfit viselkedése miatt kikísérték az épületből. Ő közben továbbra is a kórházi dolgozók megölésével és a kórház felgyújtásával fenyegetőzött.

A férfi a kórházból az autóbusz-pályaudvarra ment, és felhívta a 112 hívószámú segélyhívó vonalat. A kezelő jelentkezését követően trágár kifejezésekkel szitkozódott és azzal fenyegetőzött, hogy ha meghal a nagyanyja, felgyújtja az egész kórházat és megöl mindenkit. A férfi a több mint négy perc hosszúságú beszélgetés alatt folyamatosan szitkozódott és fenyegetőzött.

A késő esti órákban még kétszer hívta a segélyhívó központot és megismételte a kórház felgyújtására irányuló fenyegetéseit. A letartóztatásban lévő férfi akár három évet is kaphat.

Kiemelt fotó: 7300.hu