A Szekszárdi Járási Ügyészség halált okozó, bódult állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt emelt vádat a 28 éves férfi ellen.  

A vádirat szerint a vádlott 2021. június 24-én este, lakott területen kívül, egy benzinkutat és az 56. számú főutat összekötő szervízúton, jó látási viszonyok között vezette a testvére gépkocsiját. A vádlott a KRESZ szabályait megszegve úgy vett részt a közúti közlekedésben, hogy a vezetési képességre hátrányosan ható szer befolyása alatt állt. A vezetés előtt ugyanis új pszichoaktív anyagokat fogyasztott, mégpedig a hasis és a marihuána hatóanyagához hasonló hatású, de mesterségesen előállított szintetikus vegyületet.

A kereszteződéshez érve a férfi az „Elsőbbségadás kötelező” jelzőtábla ellenére nem biztosított elsőbbséget a neki jobbról a főúton haladó másik személygépkocsinak, hanem bódult állapota miatti figyelmetlenségből az érkező gépkocsi sávjába hajtott. A másik, a megengedett sebességnél egyébként is lassabban haladó autó sofőrje a baleset elhárítása érdekében vészfékezett, azonban az ütközést elkerülni nem tudta, az elé hajtó autó jobb hátuljának ütközött.

Az ütközés következtében a vádlott autója megpördült és a szalagkorlátba csapódva az útszéli vízelvezető árokba csúszva állt meg, míg az érkező autó szintén a jobb oldali szalagkorlátnak ütközött.

A férfi autójának jobb hátsó, 39 éves utasa az ajtó oldalüvegén át az árokba kiesett, és olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy kórházba szállítását követően a szakszerű orvosi ellátás ellenére életét vesztette. A vádlott autójának jobb első utasa súlyos sérüléseket szenvedett, míg a vádlott és a másik autó utasai nem sérültek meg, azonban mindkét gépkocsiban jelentős anyagi kár keletkezett.

A vádlottat korábban, 2016. évben bódult állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt elítélte a bíróság. Soron kívüli orvosi vizsgálata alkalmával a járművezetésre alkalmatlanná nyilvánították.

Vele szemben a járási ügyészség börtönbüntetés kiszabását, a közügyek gyakorlásától eltiltását, valamint a közúti járművezetéstől végleges hatályú eltiltását szorgalmazza a Szekszárdi Járásbíróságnál.

Az ügyben 2021. június 25. napján kiadott, fotókat is tartalmazó rendőrségi közlemény az alábbi linken érhető el:

https://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/helyi-hirek/baleseti-hirek-59