A kormánypártok által benyújtott szociális törvény elfogadhatatlan és érzéketlen módosításairól kedden fog végszavazni az Országgyűlés. A szavazás előtti estén az LMP – Magyarország Zöld Pártja gyertyagyújtásos tiltakozást szervez a Parlament elé.

A szociális törvény módosítása írásba foglalja, hogy az állam ezentúl nem fog segíteni a rászorulókon, tehát nem hajlandó ellátni alapvető feladatait. Így lehet összefoglalni a Fidesz-KDNP által benyújtott törvénymódosítást, melyben az állam leráz magáról minden felelősséget és nem hajlandó kellő részt vállalni a szociális biztonság megteremtésében. Ez teljességgel elfogadhatatlan, különösen olyan időkben, amikor súlyos energia- és szociális válság sújtja a családokat.

Nem hagyhatja a szegényeket, rászorulókat magára a kormány, ezért az LMP – Magyarország Zöld Pártja azt követeli, hogy az Országgyűlés kedden ne szavazza meg a tervezett módosítást! Az LMP mindenkit vár, hogy

tiltakozzunk közösen és mondjuk nemet az embertelen módosításra

november 21-én, hétfőn, 18 órától a Kossuth téren az Országzászló előtt.

Az eseményen beszédet mond: Ungár Péter, az LMP társelnöke, Kanász-Nagy Máté, az LMP frakcióvezető-helyettese, szociálpolitikus és Jámbor András, a Szikra országgyűlési képviselője.

Forrás: sajtóközlemény