Hihetetlen történetet szúrt ki az Utazómajom oldal a New York-i Kennedy repülőtérről. Az átvilágításnál ugyanis a biztonsági személyzet szokatlan „tárgyat” vélt felfedezni egy utas táskájában. Mielőtt a bőröndöt a gépre rakták volna, az egyik biztonsági őr felfedezte ugyanis, hogy egy élő macska van a táskában.

Az eset még november 16-án történt, a táskát egy Atlantába tartó járatra akarták feladni, ahonnan a gazdája még tovább is repült volna Floridába. A kalandvágyó cicának valahogy sikerült bejutnia a táskába, és majdnem teljesen áthaladt a repülőtéren is, mire a biztonsági személyzet kiszúrta.

Ha a poggyász átjutott volna a biztonsági ellenőrzésen, a macska a gép túlnyomásos rakterébe került volna, ahol szinte biztosan meghalt volna szegény. Szerencsére a macska hazakerült, de a bőrönd tulajdonosa lekéste a járatát, amit másnapra a légitársaság átfoglalt neki.

Lisa Farbstein, a TSA szóvivője elmondta: „A macska nem a bőrönddel rendelkező egyéné volt, hanem valaki másé a háztartásban és a nyitott poggyászba a tudtuk nélkül ugorhatott be.” Akinek van macskája, az tudja, hogy a nyitott bőrönd hívogató célpont a cirmosoknak. Katherine Houpt, a Cornell Egyetem emeritus professzora és állatviselkedés-szakértője elmondta: „Azt hiszem, az egyik oka az, hogy olyan, mint egy macskaágy és a macskák ráadásul szeretik az akadályokkal körülvett tereket.”

Forrás: Utazómajom