Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezető-helyettese még három hete kérdezte meg Orbán Viktort arról, hogy mennyi a rezsije. Akkor a miniszterelnök azt mondta, hogy a felesége intézi ezeket a dolgokat, de majd megírja neki. A válasz mostanra érkezett meg a momentumos politikushoz. Bedő a Facebookon közzétette a levelet, amiből kiderült, több mint 300 ezer forint rezsit fizet Orbán Viktor két ingatlanja után.

„Felháborító, hogy a miniszterelnök, aki hazug módon sokszor bújik a nép egyszerű gyermeke bőrébe, többet fizet egy hónapban a rezsiért, mint amennyi egy kezdő pedagógus bére ma Magyarországon” – kommentálta a kormányfő rezsiköltését a Momentum képviselője a bejegyzésében.

Bedő Dávid hozzátette, szomorú, hogy Orbán megengedheti magának, hogy így éljen az emberek pénzéből, magyarok millióinak viszont nélkülözniük kell.

Orbán Viktor a válaszában ráadásul csak a felcsúti és a budapesti ingatlanjait szerepelteti, a hatvanpusztai majorság költségeiről azonban nem számolt be. Ez alapján tehát jóval többet is fizethet a miniszterelnök csak rezsire.