A Baranya Segít Program keretében idén is gyűjti a cipősdoboz adományokat a Baranya Megyei Önkormányzat. A tartós élelmiszerekből, játékokból, ruhákból és egyéb ajándékokból összeállított csomagokat az Ormánsági Fiatalokért Egyesületen keresztül hátrányos helyzetű ormánsági gyermekeknek juttatják el az ünnepek előtt.

A szervezők apróbb ajándékokat várnak, azt kérik, hogy könyvekkel és játékokkal töltsék meg az adakozni vágyók a cipősdobozokat. Azt is kérik, hogy a dobozon tüntessék fel, hogy fiúnak vagy lánynak szánják a csomagot. Az adományokat a Megyeháza portáján lehet leadni december 10-ig.

A tavaly útjára indított akció során közel 100 csomag gyűlt össze. Akkor a Pécsimami Egyesület és a Székesegyház Nagycsaládos Egyesület pécsi gyermekek számára juttatta el az ajándékcsomagokat. Őri László, a Baranya Megyei Önkormányzat elnöke elmondta, „abban bízunk, hogy megyei vállalkozások, szervezetek és lakosok ismét megmutatják, hogy működik a társadalmi szolidalitás a megyében és Szenteste minél több nehéz sorsú gyermeknek tudunk mosolyt varázsolni az arcára”.

Döme Szilárd Cún község polgármestere, az Ormánsági Fiatalokért Egyesület elnöke a sajtótájékoztatón elmondta, hogy 24 település csaknem ezer gyermekét szeretnék segíteni az ünnepi időszakban. Így nagyon örülnek a Baranya Megyei Önkormányzat felajánlásának.