A tegnapi Argentína – Szaúd Arábia mérkőzés után itt a katai foci világbajnokság újabb bombameglepetése! A németek ma Japán ellen kezdték el a tornát, amin jóvátennék a négy évvel ezelőtti csoportkörös kiesést. Ez nem indult jól, hiába játszottak egyébként nagy fölényben az első félidőben a németek, csak egy büntetővel tudtak vezetést szerezni Gundogan révén.

A második játékrészben aztán felbátorodtak az ázsiaiak, akik több veszélyes támadást is vezettek. Egy alkalommal Neuer hihetetlen bravúrral tartotta a vezetést, miközben a németek előtt is adódott több ziccer, de Gonda nagy védésekkel meccsben tartotta Japánt.

Az izgalmasan alakuló mérkőzésen aztán a 75. percben jött a fordulat: Minamino éles szögből eleresztett lövését még kiütötte Neuer, de a csereként beállt Doan 6 méterről középről a kapu közepébe bombázta a kipattanót. A gól után még bátrabbak lettek a japánok, akik a 83. percben a vezetést is megszerezték! Aszano kapott remek labdát, amit nagyon jól vett át, elnyomni sem tudták, majd éles szögből közvetlen közelről Neuer fölött a léc alá bombázott.

A végén még Goretzka lőhetett volna gólt, nagyon nyomtak a németek, de az egyenlítés nem jött össze. Még Neuer is előrement egy szabadrúgáshoz és egy szöglethez, de hiába, Japán megfordította a mérkőzést és legyőzte Németországot!

A németek nagyon nehéz helyzetbe kerültek, hiszen a következő mérkőzésüket Spanyolország ellen játszák majd, ők ma Costa Rica ellen kezdik meg a tornát.

A játéknap első mérkőzésén is kisebb meglepetés született: a négy évvel ezelőtt döntős horvát válogatott 0-0-s döntetlent játszott Marokkóval. A katari labdarúgó-világbajnokság F csoportjának első mérkőzésén, al-Horban a két csapat elég unalmas mérkőzésen végzett egymással gól nélkül, így este a Belgium-Kanada meccs győztese nagy lépést tehet a továbbjutás felé.