A pécsi városvezetés ragaszkodik a Lauber Dezső Városi Sportcsarnok felújításához, és ahhoz is, hogy ez semmivel se kerüljön többe a pécsi adófizetőknek a szükségesnél – írja közleményében a városvezetés. Éppen ezért a létesítmény felújítására kiírt második körös közbeszerzést érvénytelenítették, és rövidesen újat írnak ki. A csarnok korlátozásokkal, de nyitva lesz a felújítási munkálatok kezdetéig.

A felújítást az Európai Unió pályázati forrással is támogatja, legutóbb 2022 tavaszán írt ki közbeszerzést a pécsi önkormányzat. Az ezen nyertes cég pályázatát az ezt elbíráló központi hatóság formai okokra hivatkozva azonban érvénytelenítette. A második helyen szereplő pályázó viszont 200 millió forinttal drágábban végezte volna el ezt a munkát. A kormányzat a plusz költségeket nem kompenzálja.

Pécs önkormányzata azonban nem hajlandó lemondani a fejlesztésről. Ennek érdekében az előző eljárás érvénytelenítéséről november 29-én, kedden hozott döntést a pécsi önkormányzat Költségvetési és Gazdasági Bizottsága. Ugyanez a testület soron következő, jövő keddi ülésén dönt arról, hogy újabb közbeszerzési eljárást indít a Lauber Dezső Városi Sportcsarnok felújítása tárgyában.

A tervek szerint az eredetileg január elejétől tervezett felújítás így várhatóan májusban kezdődhet, és a munkálatok előreláthatólag őszig tartanak.

A PSN Zrt. a munkálatok kezdetéig, figyelembe véve a kormány elvárásait az energiafelhasználás csökkentésére, valamint a pécsi sportegyesületek igényeit a teremhasználatra, korlátozásokkal ugyan, de nyitva tartja a pécsi sportcsarnokot.