Egészen elképesztő áremelkedésről számolt be Facebook-oldalán Dr. Jusztinger János, Sásd polgármestere. A posztot erős felütéssel kezdi a polgármester, kiemelve, hogy évről-évre milyen szintű áremelkedéssel kell számolnia a baranyai településnek csak a közvilágítás területén:

„A végső számok: Tavaly: 6 millió, Idén: 17 millió, Jövőre: 52 millió”

A polgármester állítása szerint az utolsó pillanatig várt a szerződés aláírásával, hátha olcsóbb lesz, de a mai napon muszáj véglegesíteni. „Az ember dolgozik-dolgozik, aztán elég a pénz egy energiakereskedőnél. Annyi pénz, ami Sásd számára felfoghatatlan nagy összeg. Hogy érzékeljük: ez kb. 8 évnyi kommunális adó összege” – hívja fel a figyelmet a megdöbbentő párhuzamra.

A földgáz és az önkormányzati intézmények világítása is 50-70 millió forint többletkiadással jár jövőre Sásdnak. „Végtelenül szomorú vagyok amiatt, hogy az elmúlt évtizedekben filléres energia most vagyonokat emészt fel. Vagyonokat, amelynek sokkal jobb helye lett volna a Sásdiaknál” – írja Jusztinger. Szerinte inkább utakat, járdákat kellene felújítani ebből a pénzből.

„Nem adom fel, nem is adhatom, de nehéz lesz. Irgalmatlanul nehéz. Talpon maradunk, ezt megígérem. Hogy a nehezített pálya, szinte lehetetlen körülmények ellenére is ez legyen az a ciklus, amikor a legtöbbet lép előre Sásd. Köszönöm Mindenkinek, aki ebben támogat. Legyen az akár egy támogató döntés a testületben, egy önzetlen közösségi munka, egy civil rendezvény, egy jó ötlet, bármi, ami segít a nehéz időkben. Hiszen a legjobb dolgokat mindig közösen hoztuk össze” – zárul a drámai hangvételű poszt.