Már a nap kezdetén is egyértelmű volt, hogy ma legalább egy nagyágyú szinte biztosan ki fog esni, ám végül két előrébb várt csapat is búcsúzni kényszerült.

Az „F” csoport küzdelmeivel kezdődött a nap, ahol Marokkó a papírformának megfelelően már a 23. percben 2 góllal vezetett, Ziyech és En Nesyri góljaival. A 40. percben újabb gólt lőtt a marokkói csapat, ám ennek kevésbé örültek, ugyanis Aguerd a saját kapujába talált be. Ezután azonban újabb gól nem született, így Marokkó számára a továbbjutás biztossá vált. És meglett a csoportelsőség is, ugyanis Horvátország gól nélküli döntetlent ért el Belgiummal. belgák az első félidőben rendkívül inaktívan játszottak, mintha a döntetlen nekik lett volna jó eredmény. A második félidőben aktívabban voltak, ám a horvátok kapuját nem sikerült bevenniük, így meglepetésre búcsúzni kényszerültek az EB-ről.

Az „E” csoport küzdelmeiben az első félidőben úgy nézett ki, hogy minden a papírforma szerint alakul, ugyanis a Gnabry góljával a 9. percben a németek, míg a 11. percben Morata góljával a spanyolok szereztek vezetést. A második félidőben azonban mindkét meccs a feje tetejére állt. A japánok már 10 perccel a második félidő kezdetét követően Doan és Tanaka góljával előnybe került, míg Costa Rica a 70. percre vette át az irányítást. A németek ezt követően feltámadtak és az utolsó bő 20 percben 3-at is lőttek a Costa Ricának (Havertz 2, Fullkrug 1 találatot szerzett), a spanyolok azonban nem tudtak egyenlíteni, így a 6 pontos Japán mögött csak a csoport második helyét szerezték meg. Bár ha az ágrajzokat megnézzük, emiatt nem biztos, hogy annyira szomorúak…