Másodfokon is ítéletet hirdetett a bírói tanács a népszerű mulatós előadó, Galambos Lajos – művésznevén Lagzi Lajcsi – víz-, gáz- és áramlopási ügyében. Mint ismert, első fokon felbujtóként, lopásért 2 év 10 hónap börtönbüntetést kapott, három évre eltiltották a közügyektől, illetve 11 millió forintos vagyonelkobzással is sújtották. Az ügyészség ugyanakkor súlyosbításért fellebbezett, a szabadságvesztés időtartamát jelentősen, 7 évre akarták felemelni és az indítványban további 15.000.000 forintos pénzbírság is szerepelt.

A másodfokú bíróság végül valóban súlyosabb büntetést szabott ki, ám kisebb mértékűt, mint ami az ügyészi indítványban szerepel: az énekest 3 év 6 hónap börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre, 4 év közügyektől eltiltásra ítélték, e mellett 4.000.000 forint összegű bűnügyi költség megfizetésére kötelezték.

Lajcsi már letartóztatásban töltött 125 napot, e mellett jó magaviselet esetén a büntetés letöltésének 2/3-a után feltételesen szabadlábra bocsátható. Ugyanakkor ez még így is azt jelenti, hogy körülbelül 2 évet börtönben kell töltenie.