Rafael Nadal nagyobb hangvételű interjút adott a spanyol Marca újságnak. A spanyol teniszező elmondta, hogy sokat javult sérült jobb lábfejének állapota az általa nyert Roland Garros után. A 22-szeres Grand Slam-győztes Nadal veleszületett Müller-Weiss-szindrómában szenved, amely a lábközépcsont egy ritka deformációja.

„Egyértelmű, hogy ha az orvosok nem találták volna meg a megoldást a fájdalmat okozó ideg »elaltatására», nem tudtam volna nyerni Párizsban. Nagyon rossz felkészülést követően érkeztem meg a tornára, de Ausztrália elég önbizalmat adott számomra. Amikor nagyon kellett, jól játszottam Djokovics ellen a negyeddöntőben, akkor jól is teljesítettem. Azt is be kell vallanom, hogy az elődöntő nagyon nehézkes volt Zverev ellen, mielőtt meg nem sérült a bokája. A Roland Garros után boldog voltam, de tudtam, hogy vissza kell vonulnom, ha nem találunk megoldást a lábfejem okozta problémára. Az igazság az, hogy bevált a kezelés, sokkal jobb állapotban vagyok mentálisan” – mondta Nadal.

„Utána sokszor meg kellett ismételni a kezelést, mert a sérülés gyógyíthatatlan, és amint ismét el kezd fájni, újra el kell végezni az eljárást” – vallott arról, hogy milyen szenvedéseken kell keresztülmennie a profi sport miatt.

„Most sokkal boldogabb vagyok, mert korábban le voltam »bénulva». Gyulladáscsökkentőkkel játszottam korábban is, de a terápia előtt tényleg nagyon rossz állapotban voltam, elvesztettem a vitalitásomat, és napjaim többségét szomorú emberként éltem.”

Forrás: NSO