A katari VB döntőjén az unalmasan induló és nyomasztó Argentína fölényét hozó mérkőzés szinte villámcsapásra igazi rangadóvá kerekedett, melyet végül csak vbüntetőpárbajban tudott megnyerni a dél-amerikai csapat, így teljesült Lionel Messi álma, a világbajnoki trófea.

A mérkőzés utáni felvételek ugyanakkor egy érdekes eseményt állapítottak meg. A 108. percben Lionel Messi góljánál két argentin cserejátékos a pálya határain belül tartózkodik. Noha az eset nyilvánvalóan magát a gólszerzést nem befolyásolta, a szabályok szerint nem lehet 11 embernél több a pályán az egyik csapatban sem, így egyes – főleg francia – álláspontok szerint ezt a gólt erre tekintettel utólag a VAR-rendszert használva érvényteleníteni kellett volna.

Emellett azt is szóvá teszik sokan, hogy az argentinok első, büntetőből született gólja előtt szerintük nem történt szabálytalanság, valamint a második dél-amerikai találatot egy Kylian Mbappéval szemben elkövetett szabálytalanság előzte meg.

Az internetre egy vezető piackutató cég ennek hatására petíciót tett fel a VB-döntő újrajátszását követelve. A petíciót cikkünk megírásáig valamivel több, mint 198.000 ember írta alár.