Robbanás történt egy fővárosi, XVIII. kerületi, Lea utcai családi ház kazánhelyiségében hétfőn – közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel. Kisdi Máté tájékoztatása szerint a robbanás miatt egy körülbelül hat négyzetméteres válaszfal kidőlt. A fővárosi hivatásos tűzoltók négy embert kísértek ki az épületből, akik a helyszíni információk szerint nem sérültek meg.

Budapesten ugyan még szerencsés lett az eset kimenetele, de nem így jártak Kunmadarason, ahol halálos tragédia történt. Lakástűzben meghalt ugyanis egy ember Kunmadarason a Frangepán Miklós utcában hétfőn reggel – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az MTI-vel.

Mukics Dániel tájékoztatása szerint egy nyolcvan négyzetméteres családi ház húsz négyzetméteres nappalija teljes terjedelmében égett, és a födém is beszakadt. A tűzoltók fél órán át küzdöttek a lángokkal, és oltás közben egy holttestet találtak.

Az épületből három gázpalackot is kihoztak, a helyszínen talált kutyát pedig az állatvédőkre bízták. A tűz keletkezésének körülményeit tűzvizsgálat tárja majd fel – áll a közleményben.