Mivel minden nap az Árkádtól a Széchenyi térig vezet az utam, nem tudtam nem észrevenni, hogy a Bajcsy-Zsilinszky úton új gyrosos nyílt. A helyválasztás merész, mert a Casablanca és az Anyám pitája gyakorlatilag egy köpésnyire van tőle, de a Trójai faló is kb. 20-30 méteres távolságba, szóval konkurencia van bőven. De az nyilvánvaló volt, hogyha már minden nap arra járok, akkor teszek vele egy próbát. Egy sima gyrost kértem, ne bonyolítsuk elsőre a történetet!

Az első, amit észrevettem, hogy helyben fogyasztásra gyakorlatilag nincs terület, így vagy sétálóban vagy elvitelre tudom kérni. Ez vegyes érzésekkel tölt el. Egy sima pitánál ez a legkevésbé sem zavar, azokkal ritkán szoktam leülni, inkább sétálva megeszem. Egy tálat azonban szinte mindig helyben fogyasztok el, főleg a hasábburgonya miatt, mert mire a belvárosból hazaérek, addigra főleg a krumpli sokat veszít a frissességéből, melegítve az már nem annyira jó. Szóval ennél a helynél nálam inkább a pita kerül számításba.

Ami az ételt illeti, a pita egy egyszerű bolti termék, korrektül megpirítva, ami azért ad neki némi élvezeti értéket. Ez részemről oké. A húsból az első néhány falat kapcsán már vegyesebb érzéseim voltak. Csirkehús, fűszerezése oké, viszont nagyon keménynek éreztem az első pár falatot, talán kicsit több időt töltött a tűzön, mint kellett volna. Nem volt vészes, de azért nem is tökéletes.

Zöldségfronton rendben van az étel, mindegyik friss és finom, és aminek örülök, hogy mennyiségileg is rendben volt minden, amit adtak, nem egy karika paradicsommal próbálják az ember szemét kiszúrni. És egyébként magát a pitát is a méretéhez képest rendesen megtöltötték. Csípőset ezúttal nem kértem, a másik szószuk rendben van, nincs benne semmi rendkívüli, de oké, hozzáadja, amit hozzá kell adnia. Amit még kiemelnék, hogy az összetevőket szépen rétegezték, így az alján szósz, zöldség és hús egyaránt maradt, ami így egy nagyon jó elegyet adott, főleg, mert az alján lévő húsok sütése már rendben volt, valószínűleg csak néhány falatnyi volt, ami túlment.

Összességében azt mondom, hogy nem volt semmi rendkívüli ebben az ételben, viszont korrekt volt, igazából sem felfelé, sem lefelé nagyon nem lóg ki a környékén lévő helyek közül. Egyvalamiben viszont igen, ami az ára, a 990 forintos gyros pita ma már kifejezetten baráti, bár felvet bennem kérdéseket. Ha ez azért van, mert így, hogy nincs helyben fogyasztás, megspórolnak bizonyos költségeket, amiket le tudnak szedni az árból, akkor minden rendben van. Ha viszont ez csak egy bevezető ár, és fel fog zárkózni a többi étteremhez, akkor nem vagyok biztos abban, hogy ebben a konkurencia-harcból ők kerülnek ki győztesen. Azért drukkolok nekik.