Ma ünnepli a 48. születésnapját Zsédenyi Adrienn, művésznevén Zséda. A népszerű énekes 1974. december 30-án látta meg a napvilágot Pápán. Bár szociálpedagógus végzettséggel is rendelkezik, fiatalkora óta énekléssel foglalkozik, valamint színházakban is szerepelt. Az első országos sikereket a Cotton Club Singers formációban szerezte meg.

2002-ben aztán szólókarrierbe kezdett, Első debütáló albuma 2002-ben jelent meg Zséda címmel, melynek producere Rakonczai Viktor lett, akivel a Kőbányai Zenei Stúdióban osztálytársak voltak. Az album elérte a aranylemez minősítést. Az album egyik legsikeresebb dala és egyben első nagyobb siker a Valahol egy férfi vár volt, amely három hétig vezette a VIVA televízió slágerlistáját. Azóta 6 további szólóalbuma jelent meg, legutolsó 2021-ben Szívizomláz címmel.

Dalai közül kiemelendő még a „Szeress Most!” című produkciója, ami a népszerű sorozat főcímdala volt, és talán ez hozta meg neki a széleskörű országos ismertséget szólóénekesként, a „Fekete Rúzs” c. produkciója, amely a VIVA slágerlistáján elérte az első helyet, majd nem sokkal később az „És megindul a Föld” című slágere, amely a 2009-es év legtöbbet játszott dala lett.

Szólódalai mellett számos ismert duettjét is ismerjük. Ezek közül a legnépszerűbb a Létray Ákossal énekelt „Valahol”, de Vastag Csabával is énekelt együtt (Legyél a másé), 2021-ben pedig Kökény Attilával énekelte a „Hello” című közös dalukat.

Szerkesztőségünk nevében további sikeres éveket kívánunk!