A Főnix Pizzéria pizzáját egyszer-egyszer már kóstoltam és nincs róla rossz véleményem. Azonban régóta szemeztem a foodpandán a hamburgerükkel, ami bár nem az olcsó kategória, de egy elég komplex menüt kínálnak, házi bucival, 100%-os marhahúspogácsával, szóval kíváncsi voltam rá. A Premium Jalapeno burgerre esett végül a választásom, amely tulajdonképpen egy hagyományos sajtburger jalapenoval. E mellett egy adag házi ketchupot is rendeltem, illetve némi desszertet. Most már csak várni kell…

És ami azt illeti kellett is. Amikor a foodpandán leadtam a rendelést, kiírta, hogy 55-65 perc. Ez azért volt nekem fontos, mert nagyjából egy és háromnegyed órán volt még addig, amíg el kell indulnom, de úgy voltam vele, hogy ha esetleg a 65 perc lesz, vagy még egy picivel hosszabb, akkor is kényelmesen meg tudom enni, nem kell sietnem. Nos, végül a kiszállítási idő nem kevesebb, mint 91 perc lett. Nem tudom, mi történt, de ez azért már az a kategória, amit nehezen tudok elfogadni, a 60 perc is egy relatíve hosszú kiszállítási időnek számírt, de az még oké, de egy a kiírthoz képest fél órás késés szerintem nagyon sok. Ráadásul mivel kicsit kihűlt az étel (ezek szerint a futárnál volt sokat), kénytelen voltam melegíteni, ami egy kis időt még elvett. Így végül csak a főételt tudtam a programom előtt megkóstolni, a desszert estére maradt.

Szerencsére az étel íze azért sok mindent visszaadott. A buci egy kellemesen édeskés és nagyon friss briósbuci, tényleg minden falatját érdemes volt enni. Ugyanez igaz a húsra is, állagában egy minimálisan vagdaltas volt nekem, de az íze abszolute  marhahús, a fűszerezése minimális, de nagyon jó, és nagyon kellemes-szaftos volt, tényleg az étkezés élmény részét mutatta meg. Az ételben lévő zöldségek közül mid ízletes volt, a hagyma nem is szerepelt a kiírásban, de volt benne, aminek örültem, a jalapeno meg ugyan csípett, de nem volt veszettül erős, szépen harmóniában maradt az étellel. E mellett kétféle szósz is belekerült a BBQ megadta a szokásos édeskés-füstös ízét, a másik egy majonézes alapú szósz volt, ami meg egy lágyabb és krémesebb állagot adott az ételnek. Összességében ez egy nagyon komplex burger volt. A cheddar sajtban sok extra nekem nem volt, de azért hozzáadta az ételhez, amit kell.

Az ételhez három kiegészítő volt, kettő – bisztró burgonya, coleslaw saláta – alapból a menü részét képezi, egyet – házi ketchup – én rendeltem. A krumpli ízletes, vastag szeletek, de jól átsütve, kellemesen fűszerezve, ennél több nem is kell. A házi ketchup viszont valami elképesztően jó. Megvan a ketchupnak az a jellegzetes édeskés-paradicsomos alapíze, viszont sokkal fűszeresebb, különlegesebb, mint a bolti termékek. Nagyon tetszett. A coleslaw saláta ehhez képest pici visszalépés volt nekem. Félreértés ne essék, ízlett, jók a zöldségek, kellemes az öntete, csak picit visszafogott, amíg a többi összetevőnél azt éreztem, hogy robban az íze a számban, addig itt „csak” annyit, hogy kellemes.

Az édességet, ami egy nutellás-mascarponés calzone, már csak este ettem meg. Ami a mennyiségét illeti, jó nagy, nem is annyira egy főétel utáni édességként tudnám elképzelni, inkább egy tartalmas leves utáni második fogásként. Maga a tészta még melegítve is kellemes ízű volt, és sem a nutellából, sem a mascarponéból nem spóroltak. Szóval ez is nagyon jó.

Ami az árakat illeti, a burger menü 3.790, a ketchup 350, a desszert 1.100 forintba került, ezek az árak a mai árak mellett rendben vannak, de legalábbis azt a minőséget, amit ebben az árkategóriában elvárok, magasan abszolválták. Ehhez az árhoz még 250 forint kiszállítási díj és 110 forint rendszerhasználati díj (jajj, de divatos lett ez a kifejezés) dukált. Ezzel egyébként szintén nincs baj, más helyeken még ennél is drágább a kiszállítás. Úgyhogy összességében nekem sem a minőséggel, sem az árral nem volt bajom, egyedül a kiszállítás az, ami remélem, hogy máskor nem ilyen, mert a 90 perc az tényleg nem fér bele.

Az étteremről további információkat a http://www.fonixpizza.hu/ oldalon találhatsz.