Teljes terjedelmében égett egy könnyűszerkezetes melléképület, és a tűz átterjedt a mellette álló családi házra is kedd hajnalban Budapest XV. kerületében, a Kolozsvár utcában, egy ember életét vesztette – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője az MTI-vel.

Mukics Dániel elmondta, hogy a melléképület korábban fegyverboltként működött, ezért a tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre: 48 tűzoltó 14 járművel végezte az oltást.

A házból öten kimenekültek, a sűrű füstben a tűzoltók az ablakot betörve hatoltak az épületbe, hogy kimentsenek egy még bent rekedt embert, azonban az ő életét már nem lehetett megmenteni – közölte a szóvivő.

A száz négyzetméteren pusztító lángokat másfél óra alatt fékezték meg a tűzoltók.

A korábban fegyverboltként működő melléképületben már nem voltak fegyverek, lakásnak volt berendezve. A családi ház és a melléképület is lakhatatlanná vált, az ott élőket rokonok fogadták be. A tűz keletkezési okát tűzvizsgálati eljárás fogja feltárni.

A katasztrófavédelem mobil laborja a környéken méréseket végzett, de veszélyes anyag koncentrációját nem mutatták ki a levegőben – tették hozzá.