Ma tölti be 54. életévét a Formula 1 első hétszeres világbajnoka, Michael Schumacher. A versenyző legenda 1969. január 3-án látta meg a napvilágot. Versenyzői karrierje 1991-ben kezdődött a Benetton Fordnál, ahol első teljes szezonjában már futamgyőzelmet, majd 1994-ben és 1995-ben két világbajnoki címet szerzett.

Ezután vált a Ferrari versenyzőjévé, ahol hosszú idő után újra győzelemre tudta vezetni a maranelloi gárdát. 1996-ban még „csak” 3 futamgyőzelem volt a neve, ám 1997-ben és 1998-ban már a világbajnoki címért küzdött, majd 1999-ben sokak szerint meg is lett volna neki, ha nincs a silverstone-i lábtörése.

2000-ben azonban már megszerezte a bajnoki címet,m majd ezt követte további négy, ezzel a Formula 1 egyik legnagyobb dominanciáját hozta. 2005-ben az új gumiszabályok visszavetették a Ferrarit és kiszállt a bajnoki címért folyó küzdelemből, de az egyéni 3. helyet így is megszerezte.

2006-ban aztán ismét szoros bajnoki csatát vívott az akkor még ifjú titánnak számító Fernando Alonsoval, ahol 2 futammal a vége előtt még vezetett, ám az utolsó futamok technikai hibái megpecsételték a sorsát. Ennek az évnek a közepén, Monzában bejelentette a visszavonulását.

2010-ben aztán a Mercedes GP színeiben további 3 évre visszatért, ám ez az időszak már nem hozott neki komoly sikereket, mindössze egy dobogós hely és egy pole pozíció – amit egy büntetés miatt el is vettek tőle – került a neve mellé. 2012-ben aztán másodszor is visszavonult.

2013 decemberének a végén egy súlyos síbalesetet követően kómába került. Az állapotáról azóta alig-alig jelennek meg hírek, hiteles információt gyakorlatilag nem lehet hallani róla.

Reménykedünk abban, hogyha nem is 100%-os állapotban, de valamikor még viszontlátjuk őt!