Tavaly novemberben a kiskereskedelmi forgalom 0,6 százalékkal haladta meg az előző év hasonló időszakát, áll a KSH gyorsjelentésében. Egyedül a benzinkutak forgalma nőtt, méghozzá nem is kicsit, 27,7 százalékkal. Ez még a 480 forintos üzemanyag időszaka volt, sokan féltek az ársapka megszűnésétől, ezért igyekeztek bespájzolni, emiatt is lett üzemanyaghiány december elejére. – írja a 444

Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelemben a forgalom volumene 6,7%-kal csökkent. Az élelmiszer-kiskereskedelem 76%-át adó élelmiszer jellegű vegyes üzletek értékesítési volumene 8,6, az élelmiszer-, ital-, dohányáru-szaküzleteké 0,8%-kal kisebb lett.

nem élelmiszer-kiskereskedelem forgalmának volumene összességében 2,3%-kal csökkent. Az eladások volumene a textil-, ruházati és lábbeliüzletekben 13, a használtcikk-üzletekben 8,6, a könyv-, számítástechnika-, egyébiparcikk-üzletekben 4,1%-kal nőtt, az iparcikk jellegű vegyes üzletekben nem változott, míg a bútor-, műszakicikk-üzletekben 3,0, a gyógyszer-, gyógyászatitermék-, illatszerüzletekben pedig 5,1%-kal mérséklődött.

Az árucikkek széles körére kiterjedő, a kiskereskedelmi forgalomból 10%-kal részesedő csomagküldő és internetes kiskereskedelem volumene 9,8%-kal csökkent.

Az üzemanyagtöltő állomások forgalmának volumene 27,7%-kal nagyobb volt, azonban ekkor még 480 forint volt az üzemanyag literenkénti ára.

A kiskereskedelmi adatokba nem tartozó gépjármű- és járműalkatrész-üzletek eladásai 6,5%-kal csökkentek.