Ma délelőtt elhunyt Gianluca Vialli, az olasz válogatott korábbi klasszisa, aki karrierje során gyakorlatilag mindent megnyert, amit egy játékos a klubcsapataiban megnyerhet. Vialli évek óta rákkal küzdött, szervezete ma feladta a harcot.

Vialli karrierjét a Cremonese csapatában kezdte, itt figyelt fel rá a Sampdoria, ahová 1984-ben igazolt. Nyolc fantasztikus évet töltött el a genoai csapatnál, olasz bajnok és olasz kupagyőztes is lett, miután szerződtette őt a Juventus, ahol Bajnokok Ligáját nyert. Vialli a Chelsea csapatánál fejezte be pályafutását, ahol később edzőként is dolgozott. A 2021-es Európa bajnok olasz válogatott másodedzője volt, akkor már betegen vállalta a munkát. Karrierje során száznál is több gólt lőtt az olasz élvonalban, az olasz válogatott mezét pedig 59 alkalommal húzhatta fel, ezeken a találkozókon 16 gólt szerzett.

2018-ban diagnosztizáltak nála először hasnyálmirigy rákot, amit akkor még le tudott győzni, azonban a betegség kiújult, Vialli szervezete pedig ma végleg feladta a harcot. 58 éves volt, emlékét örökre megőrizzük.