A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokú bíróság ítéletének helybenhagyását indítványozta annak a vádlottnak a büntetőügyében, aki gyermeke nagyapjának súlyos sérüléseket okozott.

A dél-dunántúli településen élő férfi 2013-tól párkapcsolatban állt a sértett lányával, de nem éltek együtt. A kapcsolatból 2019-ben egy gyermek is született. A vádlott 2021. augusztusában gyermeke láthatása céljából megjelent a sértett házánál, ahol párja és gyermeke is lakott, és mintegy 2 órán át játszott a gyermekkel a ház udvarán. Távozásakor váratlanul szidalmazni kezdte az udvaron tartózkodó nagyapát és családját, majd az idős sértettet ököllel többször megütötte, a földre lökte és fejbe rúgta. A bántalmazás következtében a sértett súlyos sérüléseket szenvedett, az életveszélyes állapot elmaradása a véletlennek köszönhető.

A Kaposvári Törvényszék a vádlottat 2022. novemberében – a vádnak megfelelően – életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek, és három év börtönbüntetésre ítélte.

Az ítélet ellen a vádlott és védője felmentés, illetve enyhítés iránt fellebbezett. A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokú ítélet helybenhagyására tett indítványt.

A eljárás másodfokon a Pécsi Ítélőtábla előtt folytatódik.