Független képviselőként folytatja Varga Ferenc, aki tavaly az ellenzék listájáról került be a Parlamentbe, és a Jobbik első roma politikusa lett.

„A tavaly áprilisi választások után munkámat a körülményekhez képest igyekeztem mind a Parlament falain belül, mind azon kívül is a lehető legjobb tudásom szerint végezni. Hosszú hónapok őrlődése után azonban mostanra rá kellett jönnöm, hogy a Jobbik frakciójában ezt a munkát nem tudom hatékonyan tovább folytatni” – írja Facebook-posztjában.

„Hiszem ugyanis, hogy a jelenlegi helyzetben minden ellenzéki pártnak a valódi, Fideszen túli alternatíva megteremtéséért kellene dolgoznia. A Jobbikban ugyanakkor ennek a feladatnak az elvégzése a mai napig várat magára.”

„Én azonban nem engedhetem meg magamnak tovább, hogy velük együtt várjak a csodára, hiszen a választóktól kapott mandátumommal élnem kell! Ezért mától független képviselőként folytatom, munkámban az emberek érdekeit figyelembe véve, egy valós alternatíva megteremtésért dolgozva. A Jobbik frakciójának köszönöm az elmúlt hét hónapot! Kívánom, hogy ők is minél hamarabb lépjenek rá erre az útra.” – zárta sorait a képviselő.

A Jobbik eredetileg tíz fős frakcióval kezdte el a 2022-2026 közötti parlamenti időszakot, azonban most már csak nyolcan vannak, miután Jakab és Varga is kilépett.

Fotó: Varga Ferenc Facebook oldala