„A regeneráció és rehabilitáció tudományos gyakorlata – sérüléstől a visszatérésig” címmel rendezik meg jövő hétfőn és kedden a III. Nemzetközi Kosárlabda Konferenciát Pécsett, a Nemzeti Kosárlabda Akadémián.

A szervezők szerdai tájékoztatása szerint mivel a téma túlmutat a sportági határokon, a kosárlabdát képviselő kiváló előadók mellett Jámbor László révén lesz a labdarúgásból, Vladimir Bankovic személyében pedig a kézilabdából és a röplabdából érkező szakember is.

„Bár én a labdarúgásban dolgozom immár 35 éve, az egyre inkább elüzletiesedő versenysport egyre több kérdést vet fel a fáradás, a sérülés, a regeneráció és a rehabilitáció kapcsán” – fogalmazott a kiváló erőnléti edző, a teljesítménynövelés szakértője, Jámbor László, aki az Ajax Amsterdam stábjában Bajnokok Ligáját és UEFA Kupát nyert. „Az előttünk álló eseményen egy olyan rendszert világítok át az érdeklődők számára, amely évtizedek óta eredményesen működik” – mondta.

A kétnapos konferenciára a belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Jelentkezni a Kosárlabda Specifikus Módszertani Központ honlapján egy regisztrációs űrlap kitöltésével lehet.