Az NKA Universitas PEAC másodszor is legyőzte a szlovák Piestanske Cajkyt, ezzel bejutott a női kosárlabda Európa Kupa legjobb 16 csapata közé.

A csoportkört előzőleg 5/1-es győzelmi mérleggel záró pécsiek egy hete 68-62-re nyertek Pöstyénben, főként 12 triplájuknak és az amerikai Sierra Calhoun 22 pontjának köszönhetően.

A baranyai visszavágón az otthon a szezon során még veretlen hazaiak alaposan ráijesztettek a Nemzeti Kosárlabda Akadémia maroknyi közönségére, ugyanis a 7. percben 8-16 állt az eredményjelzőn. A folytatásban aztán kiegyenlített Jovan Gorec együttese, és a nagyszünetben már 34-32-re vezetett, főként Calhoun 14 pontjával.

Térfélcsere után a 15-10-re hozott harmadik negyed végleg megnyugtatta a PEAC-ot, a válogatott Kiss Virág is elkapta a fonalat, és az utolsó szakaszban 55-46-nál már gyakorlatilag eldőlt a meccs és a továbbjutás. A magyar csapatban Calhoun 20, a szerb Ivana Katanic 16, Kiss pedig 14 ponttal zárt.

A nyolcaddöntőben ugyancsak oda-visszavágó alapon folytatódnak majd az EK küzdelmei január 26-án és február 1-jén.    

A másik magyar érdekeltségű mérkőzésen a Győr az isztambuli visszavágón is kikapott a török Galatasaraytól 64-54-re, így ők búcsúzni kényszerültek.