A Momentum-frakció egy próbaidőn lévő munkatársa októberben „a késő esti órákban az Országházban benyitott egy olyan irodába, amelybe nem volt belépési jogosultsága” – írja a Telex. Az érintett iroda nem akárkihez tartozott, az ugyanis Novák Katalin köztársasági elnök parlamenti irodája volt.

A lap megkereste az ellenzéki pártot, hogy igaz-e a hír, akik ezt megerősítették nekik. A Momentum szerint „teljességgel megengedhetetlen és elfogadhatatlan viselkedés”, amit a munkatársuk csinált. Az illetőt azonnali hatállyal elbocsátotta párt.

A kérdésre, hogy a kirúgáshoz elég indok-e az, ha valaki benyit más irodájába, vagy esetleg történt-e még valami, azt válaszolták, hogy „ez egy olyan iroda, ahova az engedély és jogosultság nélküli belépés nem maradhat következmény nélkül. Határozott meggyőződésünk, hogy ez épp elég volt ahhoz, hogy a próbaidőn lévő munkatársat azonnali hatállyal elbocsássuk”.

A Momentum az esetet követő napon személyesen és levélben is megkereste Kövér László házelnököt, az Országgyűlés Hivatalának vezetőit és Novák Katalint is, és jelezték, hogy a cselekedetet elítélik.

Forrás: Telex