A keddi nap folyamán a heves esőzés, majd a hozzá kapcsolódó viharos erejű szél okozta károk miatt a vármegye hivatásos tűzoltói 15 alkalommal vonultak. Jellemzően meg- és kidőlt fák miatt kérték a tűzoltók segítségét, amelyek akadályozták, veszélyeztették a gyalogos, a közúti és vasúti forgalmat, az áram- és gázellátást.

Hosszúhetény és Hird között, valamint Sellye külterületén úttestre dőlt fa akadályozta a közúti forgalmat. Komlón és Szigetváron parkoló autókat és a gyalogos forgalmat veszélyeztette egy kidőlt fa. Nemeske külterületén vasúti sínre dőlt fa akadályozta a vasúti forgalmat. 

Kővágótöttösön egy személyautó visszapillantó tükrét törte le egy leeső faág, Szigetváron és Pécsett telefonvezetéket szakított le a fa, vagy éppen villanyvezetékre dőlt.

A műszaki mentés nagyobb részét Pécsen hajtották végre a hivatásos és önkéntes tűzoltók. A Bródy Sándor utcában három tuja a szomszédos épület falának dőlt, felszakította a járdát, veszélyeztette a gázvezetéket, illetve a szomszéd épület szerkezetét is. A Felsőmalom utcában kerítésre és villanyvezetékre dőlt a fa, ami még egy szerszámtárolót is összetört. Az Ybl Miklós utcában egy társasház homlokzatáról fújt le egy darabot a szél, a Teréz utcában pedig családi ház tetőszerkezetére dőlt a szomszédos épület tűzfalának egy része, ami átszakította a tetőszerkezetet.

A vármegye hivatásos tűzoltói gépezetes tolólétra és láncfűrész segítségével, valamint kézi erővel szüntették meg az időjárás okozta akadályokat, az emberek és tárgyakat veszélyeztető körülményeket.

A káresemények során személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.