Nyílt levélben kér segítséget a közönségtől a Pécsi Harmadik Színház, amely komoly válságba került a gazdasági helyzet romlása miatt. A PHSZ magánszínházként nem jogosult kedvezményekre a szolgáltatóktól, így rezsiköltségeik megsokszorozódtak. Emiatt a levél tanúsága szerint januárra minden tartalékuk elfogyott, a színház épületében pedig december 23-án lekapcsolták a fűtést.

A Telex megkereste Vincze Jánost, a független színház igazgatóját is. A Jászai Mari-díjas rendező a lapnak elmondta, hogy az erre az évadra kapott 30 millió forintos működési célú állami támogatásuk teljes egészében elfogyott. Hozzátette, hogy a már meghirdetett előadásokat azért még megtartják.

Mivel a PHSZ befogadószínházként is működik, ezeknek az elődadásoknak a megtartására akkor van lehetőség, ha a szervező vállalja az épület fűtési költségeit.

A nyílt levél szerint „folyamatosan keressük a módját, miként tudnánk megteremteni színházunk további működésének feltételeit. Színházi utóvédharcunk zárótüzében kétségbeesetten várjuk – határon innen és túlról is – színházak és színházi társaságok, alkotók és befogadók, barátok és vetélytársak, művészetpártoló mecénások és tehetős gavallérok, cégek és önkormányzatok, továbbá bankok csapatainak segítségét.”

Azt kérik, hogy aki tud, az segítse a színházat, amely az elmúlt bő három évtizedben a kortárs magyar drámák műhelyeként vívott ki magának országos elismertséget.

Bankszámlaszám: 11731001-20666200

Kérjük, a Közlemény rovatba írják be: támogatás

Forrás: Telex