Hiába a folyamatban lévő per és Csepreghy Nándor pozitív válasza, a mai naptól folytatják a fakivágást a pesti oldalon a Déli Körvasút projekthez kapcsolódóan, miközben szombaton százak tiltakoztak a fakivágások ellen.

Bakos Bernadett, az LMP országgyűlési képviselője írásbeli kérdéssel fordult az építésügyi minisztériumhoz, melyben azt kérdezte, leállítja-e a fakivágást Lázár János minisztériuma, amíg le nem zárul a Déli Körvasút környezetvédelmi engedélyével kapcsolatos per, melyet az LMP önkormányzati képviselője, Kreitler-Sas Máté, a Hamzsabégi sétány környékén élő civilek egyesülete, a POPÉK és a Védegylet nyújtott be. Csepreghy Nándor miniszterhelyettes válaszában szűkszavúan, csak annyit mondott, hogy igen.

Ennek ellenére hétfőn újrakezdődtek a fakivágások a Déli Körvasút projekthez kapcsolódóan a pesti oldalon, miközben szombaton az LMP fáklyás felvonulást tartott, melyen több százan vettek részt, hogy kifejezzék tiltakozásukat a környezetkárosítás ellen.

Az LMP elfogadhatatlannak tartja, hogy az ügyben indított per lezárása előtt már másodjára kezdik el kivágni a fákat a projekthez kapcsolódóan. A fakivágások azonnali beszüntetését követeljük, és elvárjuk a minisztertől, hogy tartsa be a törvényi kötelezettségeit, és azonnal szüntesse be a jogsértést!