A tegnapelőtti Portugália elleni mérkőzést követően eléggé kilátástalan helyzetbe került a magyar férfi kézilabda válogatottunk. A mai első mérkőzés eredménye után azonban valami visszajött. A brazil csapat ugyanis némi meglepetésre 28-28-as döntetlent ért el, így pontot tudott szerezni a portugál kézilabda válogatott ellen.

A mérkőzésen végig fej-fej mellett haladt a két csapat, talán egyszer sem volt 2 gólnál több a csapatok között a különbség. Az első félidőt inkább a portugálok dominálták, ám a második félidőben többször a brazil válogatott is vezetett, a portugálok 7-6 elleni játékából adódó hibájukat könyörtelenül kihasználták. A portugálok azonban a meccs végére magukra találtak és 30 másodperccel a vége előtt ismét vezetést szereztek. Ezután úgy dönt, nem lesz újabb brazil gól, ám egy utolsó pillanatos videobírózás után időntúli hetest kapott a brazil csapat, amit kis is használtak.

Innentől az esélyeink jelentősen javultak, ha ma nyerni tudunk a svédek ellen, nagyon közel kerülünk a középdöntőbe jutáshoz, de ha nem, és a másik két meccset megnyerjük, valamint a svédek hazai pályán minden meccsüket nyerik, akkor még meglehet a kvalifikáció.