A Telexnek adott interjút Pankotai Lili, a volt pécsi gimnazista, akitől az egyik tavalyi fővárosi tanártüntetésen elszavalt, nagy hullámokat keltő slam szövege miatt elhatárolódott a Nagy Lajos Gimnázium igazgatója. Lili azóta kénytelen volt elhagyni a gimnáziumot, ahol megbélyegezték, kiközösítették és lehetetlenné tették a tanulálsát és elmondása szerint „pszichológiai hadviselést” folytattak ellene. Lili azóta már Budapesten tanul, a mostani interjúból pedig kiderült: pert indít volt iskolája ellen.

Elmondta, hogy azért döntötte el, hogy nem zárja le az ügyet, mert szerinte ma Magyarországon a határainkat kitolták, és hozzászoktattak minket a most működő rendszerhez. Ideje lenne már szépen lassan elkezdeni visszatolni ezeket a határokat. Számára ez nem egy személyes háború, de elfogadhatatlan dolgok történtek vele.

Azt is hozzátette, hogy mindezt ezt figyelemfelhívásnak szánja, hogy a többi iskola, vezetőség, tankerület észrevegye, nem mindent engedhetnek meg maguknak, és a tetteiknek következményük van. Fel kell hívni a figyelmet arra, hogy az ő generációjának már nagyon nem pálya, ami folyik a közoktatásban. Még mindig megmaradt a poroszos rendszer a kommunizmusból, csak ami régen egy körmös volt, az ma egy osztály előtti megalázás.”

Zeller Judit jogi tanácsadó elmondta, hogy az iskolát perlik be, de úgy, hogy később akár a fenntartót is be lehessen vonni az ügybe.