Tudtuk már a mai nap elején, hogy két mérkőzésnek is számunkra kedvezően kell alakulnia ahhoz, hogy a világbajnokság legjobb 8 csapata között legyünk. A mellett, hogy a Zöldfoki szigetek ellen nyerni kell, a házigazda svédeknek is le kell győznie Portugáliát. Ez utóbbi tűnt a neccesebbnek, ugyanis bár a svédek kiemelkedtek a csoportunkból, ám az utolsó, immár tétnélküli mérkőzést kérdéses volt, hogy mennyire veszik komolyan.

Ahogyan arra számítani lehetett, a magyar válogatott sima, 42-30-as győzelmet aratott afrikai ellenfelével szemben. A svédek azonban meglehetősen álmosan kezdték a mérkőzésüket. Mialatt a védelmük sokkal szellősebbnek tűnt, mint az eddigi meccseken, két hetest és rengeteg szélsőziccert is hibáztak, miközben a portugálok keményen küzdöttek. A félidőben így némi meglepetésre 14-13-as portugál előnnyel mentek a csapatok.

A második játékrészben a svéd védekezés érezhetően megkeményedett, ám az első 10 percben támadásban tovább folytatódtak azok a hibák, amik eddig jelen voltak, így a 40. percben 18-18 volt az állás. Ezután azonban a svédek más tempóra kapcsoltak, a portugálok pedig elkezdtek hibázni így bő 5 perccel később már 25-19-es svéd vezetést mutatott a kijelző.

A portugál csapat azonban nem adta fel és a 7-6 elleni támadójátékra sokáig nem volt ellenszere a svédeknek, így ismételten 1 gólig felkapaszkodtak. A hajrá azonban megint a házigazdáknak kedvezett, és ismét elhúztak 4 góllal. Ezt a portugálok a végén még lefelezték, ám végül 32-30-as összesítésben így is a Skandináv csapat nyert.

Ezzel Svédország 100%-osan csoportelső lett, Izland és Magyarország pedig 6-6 ponttal áll a második helyen, az egymás elleni eredmény miatt azonban mi kerültünk a legjobb 8-ba, ahol a holnapi mérkőzések végkimenetelétől függően Egyiptom vagy Dánia lesz az ellenfél.

Borítókép forrása: nemzetisport.hu